Menu
Projecten

Meet in the middle boormethode – Venlo

In opdracht van Visser & Smit Hanab hebben we op bijzondere werkwijze een horizontale gestuurde boringen, te Venlo gerealiseerd. Deze aangelegde kabels zorgen ervoor dat de stroom die het zonnepark in de toekomst zal opleveren teruggeleid, zodat deze gebruikt kan worden.

Specialismen

In opdracht van Visser & Smit Hanab hebben we op bijzondere werkwijze een horizontale gestuurde boringen, in Venlo gerealiseerd. Deze aangelegde kabels zorgen ervoor dat de stroom die het zonnepark in de toekomst zal opleveren teruggeleid, zodat deze gebruikt kan worden.

Wat dit project uitdagend maakte was de grindlaag in de bodem, want deze stort in wanneer er doorheen geboord wordt. Daarom heeft firma Kouwenberg Infra door middel van een casing gezorgd dat we door de grindlaag heen konden en het boorgat heel bleef. De exacte locatie van de casing was onduidelijk, daarom hebben we de methode ‘meet in the middle’ ingezet. ‘Meet in the middle’ boormethode houdt in dat er vanaf twee kanten naar één punt wordt geboord, zo ontmoeten de twee boorkoppen elkaar in het midden (onder de grond). Dit om te garanderen dat de buis de juiste route af legt, op de gewenste locatie boven komt.

Kortom, we denken in oplossingen, vanuit ons specialistische oogpunt en we deinzen niet terug voor bijzondere werkwijzen.

 

Offerte aanvragen

Welvreugd neemt contact met u op!

Locatie: Venlo, Nederland
  • Opdrachtgever
    Visser & Smit Hanab
  • Periode
    september 2022
Aantal dagen
14 dagen
Lengte boring
540 meter
Diepte boring
4 tot 8 meter
Menu sluiten