Open dag Welvreugd een groot succes! Bekijk hier de video

 

Doorpersen

Doorpersen

Met bijna 50 jaar ervaring is Welvreugd specialist in sleufloze technieken (boogzinkers, gestuurd boren, doorpersen en avegaarboringen) bij het leggen van ondergrondse kabels en leidingen. Welke techniek moet worden toegepast, is afhankelijk van de omstandigheden (afstand, aanwezige infrastructuur, etc.), maar die zorg neemt Welvreugd u graag uit handen.

Waarom doorpersen?

Doorpersen is een relatief voordelige toepassing die wordt gebruikt bij het overbruggen van korte afstanden ondergronds. Voor afstanden langer dan 15 meter wordt een andere sleufloze techniek ingezet, zoals gestuurd boren en avegaarboringen. Doorpersen wordt veelal ingezet bij het doorkruizen van bijvoorbeeld wegen . Het voordeel van doorpersen is dat het relatief eenvoudig is uit te voeren. Met doorpersen kan echter alleen een rechte lijn worden gemaakt, wat betekent dat een complexe ondergrondse infrastructuur al snel vraagt om boogzinkers (om ondergrondse obstakels te omzeilen).

Doorpersen: werkwijze

Bij doorpersen wordt een stalen mantelbuis door middel van een bodempersluchtraket (raketboor) horizontaal de grond in geslagen. Vervolgens wordt de buis schoon geblazen, waarna de kabel of leiding kan worden doorgevoerd.

Doorpersen van a tot z

Welvreugd beschikt over persluchtraketten én buizen met verschillende diameters. Bij het toepassen van doorpersen, neemt Welvreugd u uiteraard alle zorg uit handen. Denk bijvoorbeeld aan de aanvraag van vergunningen, een werktekening met maatvoering, het in kaart brengen van de ondergrondse infrastructuur, informeren omwonenden, etc.

Welke sleufloze techniek (boogzinkers, doorpersen, avegaarboringen of horizontaal gestuurd boren) ook wordt ingezet: Welvreugd regelt het voor u, van a tot z, met 100% tevredenheidsgarantie. Dat betekent: betaling achteraf na oplevering, zoals het hoort!

 
Gerelateerde projecten
 • Gestuurde boringen t.b.v. aardwarmte te Bleiswijk
  Gestuurde boringen t.b.v. aardwarmte te Bleiswijk

  Voor opdrachtgever VB GeoProjects hebben we te Bleiswijk, locatie Anthuriumweg een aantal Gestuurde boringen uitgevoerd ten behoeve van de hoofd- en distributieleidingen voor de levering van aardwarmte aan meerdere kwekers en overige afnemers.
  Tevens zijn er diverse leidingen aangelegd voor transport van Data, Water, communicatie en diverse persleidingen.

  Bekijk project
   
 • Doorpersing aardwarmteleidingen
  Doorpersing aardwarmteleidingen

  Deze persingen met een diameter van 560mm Staal, hebben we uitgevoerd in opdracht van de Siers Groep en zijn bestemd voor doorvoer van Aardwarmteleidingen.

  Bekijk project
   
 • Doorpersing Oostvoorne
  Doorpersing Oostvoorne

  Maken van een nieuwe riooleiding.

  Bekijk project
   
 • Aanleg WKO systeem Oud-Woensel Eindhoven
  Aanleg WKO systeem Oud-Woensel Eindhoven

  Het leveren en lassen van HDPE + hulpstukken Ø 400 mm tot 75 mm.

  Bekijk project
   
 • Aanleggen afwatering terrein
  Aanleggen afwatering terrein

  Aanleggen afwatering terrein door middel van leiding doorpersen.

  Bekijk project
   
 
 
Terug naar overzicht
Stel direct uw vraag
Bel: 010 - 591 82 47
Offerte aanvragen

Offerte aanvragen? Welvreugd neemt met u contact op!

Offerte aanvragen
Bel mij terug
Persoonlijke gegevens
Referenties
 • Kwekerij de Kabel B.V.
Actief in heel Nederland en België
 
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor de nieuwsbrief