Menu
beheer-5

Belang ondergrondse leidingen in kaart brengen

Ondergrondse leidingen in kaart brengen is essentieel voor de aanleg, het onderhoud, inspectie, reparatie en vervanging van leidingen. Bij een nauwkeurige vaststelling komen verschillende aspecten kijken. Zo moet er antwoord komen op vragen als…

  • Wat is de exacte locatie van de leidingen (mm nauwkeurig!)?
  • Hoe diep liggen de bestaande leidingen?
  • Wie zijn de landeigenaren?
  • Wat is de bestaande ondergrond?
  • Wat is de grondgesteldheid?
  • Wat is de opvolgactie op de bevindingen?
  • Etc.

Voor een nauwkeurig inzicht van de ondergrondse infrastructuur zijn tekeningen van netbeheerders onvoldoende betrouwbaar. Bovendien zijn we verplicht om alle bestaande tekeningen te controleren. Een goede zaak, want schade aan reeds gelegde kabels en leidingen kan hoog oplopen.

Meetapparatuur in eigen beheer

Met de juiste kennis en apparatuur is de klus relatief eenvoudig geklaard. Graven is niet nodig. Welvreugd beheerst alle aspecten van ondergrondse leidingen in kaart brengen en biedt service in heel Nederland. Wij hebben diverse innovatieve meetapparatuur en grondradars in eigen beheer, zodat altijd voor de beste meetopstelling kan worden gekozen. Kortom: de meest efficiënte manier om leidingen te lokaliseren, alsmede de diepte ervan te bepalen.

Coördinaten bij ondergrondse leidingen in kaart brengen

De precieze ligging van de leidingen wordt door Welvreugd vastgelegd in XY-coördinaten in relatie tot het Rijksdriehoekstelsel. Dit bestaat uit ongeveer 5.600 coördinaatpunten (RD-punten) verspreid over Nederland. Ondergrondse leidingen in kaart brengen door Welvreugd leidt dus tot een zeer nauwkeurig inzicht en overzicht.

Contact

Wilt u meer informatie over ondergrondse leidingen in kaart brengen? Neem gerust geheel vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Menu sluiten