Menu
doorpersen

Waarom doorpersen?

Doorpersen is een relatief voordelige toepassing die wordt gebruikt bij het overbruggen van korte afstanden ondergronds. Voor afstanden langer dan 15 meter wordt een andere sleufloze techniek ingezet, zoals gestuurd boren en avegaarboringen. Doorpersen wordt veelal ingezet bij het doorkruizen van bijvoorbeeld wegen . Het voordeel van doorpersen is dat het relatief eenvoudig is uit te voeren. Met doorpersen kan echter alleen een rechte lijn worden gemaakt, wat betekent dat een complexe ondergrondse infrastructuur al snel vraagt om boogzinkers(om ondergrondse obstakels te omzeilen).

Doorpersen: werkwijze

Bij doorpersen wordt een stalen mantelbuis door middel van een bodempersluchtraket (raketboor) horizontaal de grond in geslagen. Vervolgens wordt de buis schoon geblazen, waarna de kabel of leiding kan worden doorgevoerd.

Doorpersen van a tot z

Welvreugd beschikt over persluchtraketten én buizen met verschillende diameters. Bij het toepassen van doorpersen, neemt Welvreugd u uiteraard alle zorg uit handen. Denk bijvoorbeeld aan de aanvraag van vergunningen, een werktekening met maatvoering, het in kaart brengen van de ondergrondse infrastructuur, informeren omwonenden, etc.

Welke sleufloze techniek (boogzinkers, doorpersen, avegaarboringen of horizontaal gestuurd boren) ook wordt ingezet: Welvreugd regelt het voor u, van a tot z, met 100% tevredenheidsgarantie. Dat betekent: betaling achteraf na oplevering, zoals het hoort!

Menu sluiten