Menu
gestuurde-boringen-onder-weg-2

Welvreugd voert door het hele land HDD boringen uit voor de meest uiteenlopende opdrachtgevers.

3 Fasen HDD boring

Een HDD boring bestaat uit 3 fases: allereerst de pilotboring, waar de (bestuurbare) boorkop met holle pijpen door de grond wordt geboord. Zodra de boorkop boven komt aan de uittredekant wordt deze vervangen door een ruimer om het boorgat te vergroten (fase 2). Tot slot wordt productbuis door het boorgat ingetrokken, waarna de kabel of leiding kan worden gelegd.

Voordelen HDD boring

  • HDD drilling kan over afstanden van honderden meters worden toegepast
  • Relatief lage kosten en snelle uitvoering in relatie tot complexiteit
  • Minimale overlast voor mens en milieu
  • Nauwelijks impact op bovengrondse omgeving
  • Met verschillende meetsystemen (walkoversysteem, magnetische steeringstool, gyro steeringstool) kan de positie van de boorkop vrijwel continu worden bepaald en waar nodig worden bijgestuurd om ondergrondse obstakels te omzeilen.

HDD boring door Welvreugd van a tot z

Welvreugd draagt bij de uitvoering van HDD boring uiteraard zorg voor alle bijkomende zaken, zoals de aanvraag van vergunningen, de wegafzetting, de kostenspecificatie, de werktekening met maatvoering, leidingspecificaties, het bepalen van de meetapparatuur, het contact met opdrachtgever en betrokkenen, recyclen van bentoniet met eigen recycling unit, etc.

Welvreugd specialist in sleufloze technieken

Naast HDD boring is Welvreugd specialist in sleufloze technieken zoals boogzinkers, doorpersingen en avegaar boringen. Met bijna 50 jaar ervaring en een professioneel machinepark brengt Welvreugd samen met u in kaart welke toepassing het meest geschikt is. Duidelijk, persoonlijk en professioneel: zoals het hoort. Gewoon Welvreugd!

Menu sluiten