Menu
Projecten

Record 1000 millimeter buisdiameter in Volendam

In opdracht van van den Heuvel hebben we met trots een persriolering voor Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) aangelegd in Volendam, met een indrukwekkende buisdiameter van maar liefst 1000 millimeter en een lengte van 770 meter. Dit is de grootste buisdiameter die we ooit hebben geboord!

Specialismen

In opdracht van van den Heuvel hebben we met trots een persriolering voor Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) aangelegd in Volendam. Met een indrukwekkende buisdiameter van maar liefst 1000 millimeter en een lengte van 770 meter. Dit is de grootste buisdiameter die we ooit hebben geboord!

Vanwege de grote diameter en lengte van de leiding kwamen we voor uitdagingen te staan, maar dankzij de nauwe samenwerking met onze gespecialiseerde partners hebben we dit project succesvol afgerond. Bij het intredepunt heeft Van den Heuvel de buizen moeten lassen, een taak die ze normaal gesproken bij het uittredepunt uitvoeren. Vervolgens hebben ze de buis door het water getrokken naar het uittredepunt. Dit hebben ze netjes opgelost. Om te voorkomen dat de leiding gaat drijven en weerstand ondervindt, hebben we de leiding tijdens het intrekken volledig gestabiliseerd door er water in te lopen. Hierbij was het cruciaal dat Boekestijn de buis op de juiste hoogte hield.

Het totale project bestond uit 5 gestuurde boringen waarvan 4 persrioleringen en 1 boring te behoeven van mantelbuizen voor de middenspanningskabels.

 • 170 meter lang en ø 710
 • 600 meter lang en ø 710
 • 770 meter lang en ø 1000
 • 740 meter lang en ø 710
 • 668 meter lang en 3x ø 110

 

Offerte aanvragen

Welvreugd neemt contact met u op!

Locatie: Volendam, Nederland
 • Opdrachtgever
  Van den Heuvel
 • Periode
  mei, juni en juli 2023
Lengte boring
770 meter
Diameter boring
1000mm
Menu sluiten