Menu

Nieuwbouw: Aanleg grondleidingen voor verwarming van kas

Afbeeldingen

Technische specificaties

Opdrachtgever Kwekerijen Schenkeveld
Uitvoeringsperiode Maart 2021 - heden
Omschrijving werkzaamheden

In opdracht van Kwekerij Schenkeveld zijn we bezig met een nieuwbouwproject te Rijsenhout. We zijn verantwoordelijk voor de aanleg van ondergrondse warmwaterleidingen, om zo de toekomstige kas op diverse plekken in het pand te kunnen voorzien van warm water.

In totaal heeft dit project vier fases. Fase één en twee zijn reeds gerealiseerd, met als resultaat twee volledig functionerende kassen. Op dit moment zijn we bezig met fase drie; de werktekening hiervoor is gemaakt op basis van GPS.

Om de gehele oppervlakte van warm water te kunnen voorzien zijn we op dit moment bezig met het graven van diepe sleuven en worden er geïsoleerde stalen waterleidingen aangelegd. De geïsoleerde stalen waterleidingen verschillen in diameter; ze beginnen met de wijdste diameter en lopen naar achter in de kas smaller uit. Tegelijkertijd worden de buizen van 120 meter gelast en in de sleuf gelegd, om deze daarna te spiegellassen en aan de al bestaande leiding te koppelen. Wanneer de kas staat gaan we de grond losmaken en egaliseren.

Bijzonderheden

Diepte boring: 1 á 1,5 meter

Specialismen

grondwerk-2
Grondwerk
ontwerp-engineering-2
Ontwerp & engineering
kunstoflassen-2
Spiegellassen
Menu sluiten