Menu
Projecten

Zoutwater aanvoer- en retourleiding – Kingfish Zeeland

In opdracht van Kingfish Zeeland hebben we nabij de Zeelandbrug twee horizontaal gestuurde boringen gerealiseerd, te Kats. Deze extra leidingen zijn nodig om ook voor de uitbreiding het benodigde verse zeewater uit de Oosterschelde naar de viskwekerij te garanderen.

Specialismen

sleufloze-technieken-2
Sleufloze technieken

In opdracht van Kingfish Zeeland hebben we nabij de Zeelandbrug twee horizontaal gestuurde boringen gerealiseerd, in Kats. Deze extra leidingen zijn nodig om ook voor de uitbreiding het benodigde verse zeewater uit de Oosterschelde naar de viskwekerij te garanderen.

Kingfish kweekt hoogwaardige zeevissen: de Dutch Yellowtail. Deze prachtige vis komt in het wild voor in alle zuidelijke wateren. Het bijzondere is dat Kingfish hiervoor gebruik maakt van een recirculatiesysteem en de vis in grote bassins op het land kweekt. Om deze gezonde, antibioticavrije en premium delicatesse te leveren maakt zij voor een deel gebruik van vers zeewater uit het Natura 2000 gebied van de Oosterschelde. Duurzaamheid en respect voor de vis en het milieu zijn de uitgangspunten van Kingfish Zeeland.

Om deze opdracht uit te kunnen voeren hebben we allereerst samen met de opdrachtgever de benodigde vergunningen aangevraagd. Vervolgens hebben we met de 150tonner vanaf het land naar de Oosterschelde geboord. Om vanaf het water te kunnen werken is bij de aannemer Van der Straaten een werkschip geregeld. Tijdens deze klus hebben we te maken gehad met een dijkkruising, wat inhoudt dat er hoogteverschil is in het water. Het was daarom van belang dat er goede controles werden uitgevoerd. Daarnaast hebben we ingetrokken met drillgrout en zijn er kwelschermen geplaats. Dit om kwel vanuit de Oosterschelde tegen te gaan en te voorkomen dat het water langs de leiding loopt en uiteindelijk bij het boorgat naar boven komt. Om de boorspoeling bij het intrede gat te houden en te voorkomen dat het niet de Oosterschelde inloopt, is er voorwaarts geruimd. Om de boorkop op te duiken hebben we samengewerkt met het duikteam van Boskalis Subsea.

Offerte aanvragen

Welvreugd neemt contact met u op!

Locatie: Oost Zeedijk 13, 4485 PM Kats, Nederland
  • Opdrachtgever
    Kingfish Zeeland
  • Periode
    mei 2022
Menu sluiten