Open dag Welvreugd een groot succes! Bekijk hier de video

 

Hdd Drilling

Hdd Drilling

Voor de aanleg van ondergrondse infrastructuur wordt gebruik gemaakt van sleufloze technieken, zoals HDD Drilling. Wélke techniek wordt gebruikt is afhankelijk van factoren zoals de af te leggen afstand, de moeilijkheidsgraad, etc. Welvreugd biedt een totaaloplossing voor elke situatie.

Waarom HDD drilling?

HDD drilling, oftewel: Horizontal Directional Drilling, wordt toegepast bij het de aanleg van ondergrondse infrastructuur over langere afstanden. Bij het aanleggen van leidingen en kabels moeten vaak wegen, kanalen of gebouwen worden doorkruist, waarbij bovendien rekening moet worden gehouden met reeds gelegde kabels en leidingen. HDD Drilling is een betrouwbare sleufloze techniek om obstakels ondergronds te omzeilen met minimale overlast voor mens en milieu. Het tijdsbestek én de kosten van deze techniek zijn bovendien gunstig in relatie tot de complexiteit van het project.

Specialisme:
Gestuurd boren

HDD Drilling in 3 fasen

Het HDD Drilling proces is opgebouwd in 3 fasen. Pilot boring is de eerste fase, waarbij een boorkop met holle pijp door de grond wordt gedrukt door een boormachine om vervolgens bentoniet door die pijp te pompen. Dit is noodzakelijk om de tunnel te stabiliseren en vrijkomende grond af te voeren. In de boorkop is een plaatsbepalingssysteem bevestigd, waarmee kan worden gestuurd. Fase 2 van HDD Drilling bestaat uit het ruimen van het boorgat tot de gewenste diameter is bereikt. Als het boorgat de juiste diameter heeft bereikt, wordt in fase 3 de mantel- of productbuis aan de ruimer gemonteerd en door de boormachine teruggetrokken, waarna de leidingen of kabels kunnen worden gelegd.

Welvreugd draagt uiteraard zorg voor:

  • Aanvraag vergunningen
  • Duidelijke kostenspecificatie
  • In kaart brengen infrastructuur
  • Werktekening met maatvoering
  • Leidingspecificaties
  • Bepalen meetapparatuur (eigen beheer)
  • Correcte wegafzetting
  • Recyclen bentoniet (Welvreugd beschikt over eigen recycling unit)
  • Etc.

Welvreugd specialist in sleufloze technieken

Wilt u meer informatie over HDD Drilling? Neem gerust vrijblijvend contact voor de mogelijkheden.

 
Terug naar overzicht
Stel direct uw vraag
Bel: 010 - 591 82 47
Offerte aanvragen

Offerte aanvragen? Welvreugd neemt met u contact op!

Offerte aanvragen
Bel mij terug
Persoonlijke gegevens
Referenties
  • Adegeest Kasverwarming B.V.
Actief in heel Nederland en België
 
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor de nieuwsbrief