Menu
boring-pijnacker-002 klein

Waarom HDPE spiegellassen?

HDPE spiegellassen (hot plate welding) is de meest betrouwbare en veilige verbindingstechniek voor een groot diameterbereik. Twee delen worden aan elkaar bevestigd door ze te versmelten, dus zonder het gebruik van een lasmiddel. Op die manier worden 2 lossen delen daadwerkelijk versmolten tot 1 deel, wat betekent dat spiegellassen hoge druk kan weerstaan. Aangezien buizen en leidingen perfect op elkaar aansluiten, wordt bij het verbinden ervan vaak de techniek van HDPE spiegellassen toegepast.

Toepassing HDPE spiegellassen

HDPE spiegellassen kan op locatie worden uitgevoerd, veelal in combinatie met horizontaal gestuurd boren. De verbindingstechniek wordt o.a. gebruikt voor het:

  • Verbinden van buizen
  • Lassen van deksels in buizen
  • Aanbrengen van hulpstukken

Werkwijze HDPE spiegellassen

De lasvlakken worden aan elkaar verbonden door versmelting. Hoe? Door een lasspiegel te plaatsen tussen de twee elementen, die vervolgens verhit wordt tot het versmeltingspunt van het materiaal. Daarna wordt de lasspiegel verwijderd en worden de twee elementen op elkaar gedrukt. HDPE spiegellassen wordt o.a. gebruikt voor het lassen van kunststof (druk)leidingen, buizen en platen.

Specialist in HDPE spiegellassen

Welvreugd heeft alle kennis en materiaal in huis om lassen te maken met een diameter van 16mm tot 1200mm. Wij beschikken over een professioneel machinepark met diverse lasapparaten die jaarlijks worden gekeurd (waaronder een extruder lasmachine) en werken enkel met ervaren RTD gecertificeerde HDPE spiegellassers.

Kortom: u hoeft nergens over na te denken. Welvreugd neemt u alle zorg uit handen. Zoals het hoort. Gewoon Welvreugd!

Menu sluiten