Menu
Projecten

Boring Oostelijke Randweg HDD1 en 1a

In opdracht van Trias Westland B.V. en in samenwerking met A. Hak Leidingbouw, Boekestijn Kraanverhuur en Rotterdam Engineering hebben we zes gestuurde boringen gerealiseerd om het aardwarmtenet van Trias Westland te verbinden aan de Kralingerpolder.

Locatie: Oostelijke Randweg, De Lier, Nederland
  • Opdrachtgever
    Trias Westland B.V.
  • Periode
    April t/m augustus 2021

Gyro gestuurd boren

Bij het project Oostelijke Randweg HDD1 is er gebruik gemaakt van Gyro gestuurd boren. Door middel van deze techniek is het mogelijk om zo nauwkeurig mogelijk te kunnen boren. Bij dit project was de diepte van de gestuurde boring 10,80 meter onder het NAP, waarbij de hoogte bovengronds even hoog was als de diepte ondergronds. Het Gyro gestuurd boren kwam in dit geval goed uit, omdat de nog te realiseren nieuwe woonwijk in deze regio hierdoor makkelijk omzeild kon worden.

Vanaf vijf meter onder het NAP is er daarnaast gebruik gemaakt van een mobiele graafmachine en een autolaadkraan. Aan de oppervlakte hebben we een telekraan ingezet, waarbij de buis in craddles hangt.

Aantal dagen
32 dagen
Lengte boring
244.46 meter
Diameter boring
450mm
Diepte boring
10.80 meter

Bijzonderheden en uitdagingen

Het bijzondere element tijdens dit project is dat we een horizontale boogboring hebben gerealiseerd. Een horizontale boogboring houdt in dat we gebruik hebben gemaakt van een voorgebogen buis. Hierdoor kunnen we in een tot twee keer scherpere bocht boren.

Mede door tien kranen van Boekestijn Kraanverhuur, die de buis in bedwang hebben gehouden, is dit boorproject met succes gerealiseerd. Het was een bijzonder en tegelijkertijd uitdagend project.

Menu sluiten