Menu
Projecten

Siers Zonnepark Wanneperveen

In opdracht van Siers Groep Oldenzaal B.V. en in samenwerking met Enexis Netbeheer B.V. zijn we door middel van een Gyro gestuurde boring bezig geweest met het aanleggen van mantelbuizen die bestemd zijn voor elektriciteitskabels. Deze elektriciteitskabels zorgen ervoor dat de vrijgekomen energie vanaf het Zonnepark Wanneperveen getransporteerd wordt naar de verdeelstations.

Locatie: Zonnepark Wanneperveen
  • Opdrachtgever
    Siers Groep Oldenzaal B.V.
  • Periode
    Eind mei 2021 t/m half juli 2021

Gyro gestuurd boren onder waterpartijen

Voor dit project hebben we gebruik gemaakt van een Gyro gestuurde boring. Door middel van Gyro gestuurd boren kunnen we zo nauwkeurig mogelijk een boring uitvoeren. Dat kwam in dit geval goed uit, omdat we onder waterpartijen moesten boren. Een boring op een zo nauwkeurig mogelijke positie is in dit geval erg belangrijk.

In totaal zijn er tijdens dit project tien gestuurde boringen uitgevoerd, waarbij we een aantal konden samenvoegen. Hierdoor zijn we uiteindelijk op acht boringen uitgekomen. Tijdens dit project was de diepste boring 770 meter lang en lag het 31,70 meter onder het NAP.

Aantal dagen
43 dagen
Lengte boring
770 meter
Diameter boring
910mm
Diepte boring
31.70 meter
Werktekening bundelbuizen wanneperveen

Veel boringen zorgen voor veel uitdagingen

De eerste boringen van dit project gingen door het buiten gebied, waarbij we provinciale wegen en waterwegen hebben gekruist. De tweede helft ging door een stedelijk gebied.

We hebben met grote bundels buizen gewerkt in een krappe berm en er moest onder een riool geboord worden. Daarnaast was het ook een kwestie om rekening te houden met een onderliggend kabelbed in dit gebied.

Menu sluiten